Kevään asuntohaku on käynnissä

Kevään asuntohaku PPO:n asuntoihin on nyt käynnissä. Asuntohakemuksia otetaan vastaan maanantain 15.3. loppuun saakka. Hakemukset tulee jättää Kämppä-palvelun kautta osoitteessa kamppa.pohjalaiset.fi.

Jos olet lähettänyt jo aiemmin hakemuksen ja jatkanut sen voimassaoloa kolmen kuukauden välein, se on mukana automaattisesti. Varmista kuitenkin Kämppä-sivuilta että hakemuksesi on yhä voimassa. Mikäli asumistai opiskelutilanteesi on muuttunut edellisen hakuhetken jälkeen, tulee hakemus päivittää.

Tällä hetkellä on erityisen hyvä aika hakea asuntoa, sillä asuntojonot ovat poikkeuksellisen lyhyet. Vallilassa on tarjolla heti vapaana olevia 17.5 neliön yksiöitä.

Kuten monet jo varmaankin tietävät, Vallilaan on piakkoin valmistumassa uusi opiskelija-asuntola Rautalammintien Huippu elokuussa 2021. Rautalammintien Huipun asunnot jaetaan ylimääräisessä asuntohaussa myöhemmin keväällä.

Jos harkitset asunnon hakemista, lue tämä teksti huolella ja perehdy tarkempiin ohjeisiin Kämppä-sivuilla. Hakemukset lähetetään sähköisen hakujärjestelmän kautta. Paperisia hakemuksia ei oteta vastaan.

Tee itsellesi tunnukset Kämppä-sivuille, jonka jälkeen voit hakea asuntoja. Täytä hakemuksen kaikki kohdat huolellisesti ja lisää pyydetyt liitteet.

Tarkemmat ohjeet ja usein kysyttyjä kysymyksiä Pohjalaisen Valtuuskunnan Kämppä-sivuilta: http://pohjalaiset.fi/fi/asuminen/

Lisätietoa saa kysymällä asuntosihteeriltä tai asuntovastaavalta:

pv-asuntosihteeri (at) helsinki.fi
ppo-asuntovastaava (at) helsinki.fi

Hakijoiden asuntohakemukset pisteytetään ja hakijoista muodostetaan jokaiselle asunnolle jono, jonka mukaisessa järjestyksessä vapautuvia asuntoja aletaan jakaa. Asuntojen jonot valmistuvat seitsemän arkipäivän kuluttua haun päättymisestä. Yhtenäistä jonoa ei julkaista, mutta oman hakemuksen tilaa voi kysellä minulta tai PV:n asuntosihteeriltä.

Asunnon hakijan muistilista:

  • tarkista, että kaikki liitteet ovat varmasti mukana
  • liitteeksi verotiedoista käy ”verotustodistus” vuodelta 2019, joka löytyy digitaalisessa muodossa OmaVerosta kohdasta ”kirjeet”
  • täytä kaikki kohdat huolellisesti ja selkeästi
  • järjestötoiminnaksi lasketaan vain osakuntatoiminta
  • mitä tarkemmin kerrotte asuntotilanteestanne, sen parempi
  • ole ajoissa liikkeellä
  • ilmoita asuntosihteerille, jos asuntotilanteesi muuttuu hakuajan jälkeen etkä tarvitse enää asuntoa