Seniorit

Pohjoispohjalaiset Seniorit ry on aktiivinen entisistä PPOlaisista ja muutoin pohjoispohjalaishenkisistä muodostuva yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia pohjoispohjalaisten seniorien yhdistäjänä, vaalia Pohjois-Pohjalaisen Osakunnan perinteitä ja olla läheisessä vuorovaikutuksessa Osakunnan kanssa sekä mahdollisuuksien mukaan edistää Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin henkistä ja taloudellista kehittymistä.

Yhdistys järjestää säännöllisesti jäsentapaamisia, kuten tutustumiskäyntejä, alustus- ja keskustelutilaisuuksia, afterworkeja ja juhlia. Kohokohtina näistä tapaamisista mainittakoon yhdessä osakunnan kanssa järjestetty kekri sekä aivan omat pikku- joulumme. Seniorit ovat myös tehneet ulkomaanmatkoja esimerkiksi Viroon ja Saksaan. Liityttyäsi saat tietoa tulevista tapahtumista sähköpostitse lähetettävästä jäsenkirjeestä. Otamme mielellämme vastaan tapahtumaehdotuksia! 

25 euron jäsenmaksusta suurin osa menee joka vuosi yhdistyksemme osakuntalaiselle myöntämään stipendiin. Näin pystymme omalta osaltamme antamaan takaisin sille yhteisölle, joka on meitäkin tukenut. Seniorien yhteydet Osakuntaan ovat muutenkin hyvät. Seniorit osallistuvat Osakunnan vuosijuhlan ja pohjalaisten yhteisen Porthan-juhlan lisäksi myös moniin muihin Osakunnan tilaisuuksiin.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Tiedotuksia

Uudet jäsenet ovat erittäin tervetulleita yhdistykseemme! Kertokaa tilaisuuksista myös tutuillenne! Haluatko yhdistyksen jäseneksi? Lähetä viesti osoitteeseen ppseniorit(ät)gmail.com, niin lähetämme sinulle liittymisohjeet. Keräämme jäsenrekisteriimme uusien jäsentemme nimet ja sähköpostiosoitteet. Emme luovuta näitä tietoja eteenpäin.

Jäsenmaksun suuruus päätetään vuosikokouksessa helmi-maaliskuussa (maksupäivä huhtikuussa) ja se on voimassa aina seuraavaan vuosikokoukseen asti. 

ONKO JÄSENMAKSUSI OK? ONKO OSOITE OIKEIN? Jos ei ole ja haluat saattaa asian kuntoon, kiiruhdathan maksamaan jäsenmaksusi. Jos numerot ovat hukassa tai olet epävarma jäsenmaksutilanteestasi, ota yhteyttä meihin sähköpostitse. 

Sähköpostiosoite mahdollistaa paitsi jäsenkirjeen lähettämisen myös nopean yhteydenpidon akuuteissa asioissa – ilmoita mahdollisimman pian osoitteesi muutos.

Jäsenkunta

Pohjoispohjalaisten Seniorien jäsenmäärä on noin 120 henkilöä. 

HALLITUS 2020

Yhteyden hallitukseen saat sähköpostilla: ppseniorit(ät)gmail.com

Pj Anja Laaksonen
Vpj Suvi Anttonen
Sihteeri Mira Rantakeisu
Rahastonhoitaja Seppo Niskanen
Tiedottaja Alli Palojärvi
Tero Matero
Hennaleena Tammemäe

EDUSTAJAT ERI YHTEISÖISSÄ

  • PPO:n Kunnianeuvoskunta: Anja Laaksonen
  • PPO:n Stipendirahasto: Ilkka Kudjoi ja Seppo Niskanen
  • Pohjalaisen Osakunnan muistomitalitoimikunta: Leena Hiltula ja Tapani Salmi

 YHDISTYKSEN KUNNIAJÄSENET

Yhdistyksellä on tällä hetkellä kaksi kunniajäsentä, Raija Similä ja vuonna 2020 kutsuttu Leena Hiltula.

Aikaisemmin yhdistyksemme kunniajäseniä ovat olleet varatuomari Risto Alaviuhkola, maaherra J. Juhani Kortesalmi, insinööri Arthur Ehnqvist, professori Jaakko Keränen, kaupunkineuvos Veikko Loppi, hovioikeudenneuvos Sakari Ojantakanen, kasvatustieteiden professori Anna-Liisa Sysiharju ja musiikkineuvos Aapeli Vuoristo.

TAUSTAA

Idea senioriyhdistyksen perustamisesta syntyi pohjoispohjalaisten seniorien keskuudessa tiettävästi jo ennen talvisotaa. Ensimmäinen yhdistyksen perustamista pohtiva kokous pidettiin 15.4.1945. Tuossa kokouksessa oli läsnä 22 senioria ja 2 osakuntalaista. Varsinainen yhdistyksen perustava kokous pidettiin puolestaan Ostrobotnialla helatorstaina 10.5.1945. Kokouksessa, jossa oli paikalla 58 PPO:n entistä jäsentä, päätettiin yksimielisesti perustaa yhdistys Pohjoispohjalaiset Seniorit. Yhdistys rekisteröitiin vuonna 1963, jolloin yhdistyksen viralliseksi nimeksi tuli Pohjoispohjalaiset Seniorit ry.