Osakuntatilat

Osakuntatilat

Pohjois-Pohjalaisen Osakunnan tilat sijaitsevat osoitteessa Töölönkatu 3A, 00100 Helsinki. Löydät meidät talon viidennestä kerroksesta!

Osakuntatalo on pohjalaisen toinen koti. Sieltä löydät tilat monenlaiseen toimintaan!

Osakuntalaiset voivat hakea avaimia osakuntatiloihin. Avaimen voit saada täyttämällä hakulomakkeen (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKrqnuOsPUSCyzk13TU-JHzyABV17zp_9ICu9vG75w3Qww-w/viewform).

Avainten haku on jatkuvasti voimassa. Avaimia teetetään tasaisin väliajoin ja osakunnan virkailijat ovat sinuun yhteydessä avaimiin liittyen ja voit hakea ne osakunnan päivystyksestä. Jo myönnetyt avaimet voidaan päivittää etäteitse. Avainten saaminen ei edellytä virkaa tai aiempaa osakunta-aktiivisuutta, vaan tilat on tarkoitettu kaikkien jäsenten käytettäviksi.

Klubihuone

Klubihuoneessa järjestetään Etu-Töölön parhaat bileet ja kovimmat beerpong-turnaukset. Kun klubihuone ei ole bilekäytössä, se mukautuu yhteiseen hengailuun. Klubihuoneesta löydät myös biljardipöydän sekä naapuruston mummoja häiritsevät äänentoistolaitteet. 

Juhlasali

Juhlasalissa järjestetään suurin osa osakunnan lukuisista pöytäjuhlista. Bileiden ajaksi pöydät kerätään pois, diskolaitteisiin väännetään virrat päälle ja juhlasali muuttuu tanssilattiaksi.

Suurimmat pöytäjuhlat, kuten vuosijuhlat, järjestetään ravintola Manalan tiloissa. Arkipäivisin juhlasalissa eletään rauhallisempaa elämää: muun muassa Pohjalaisten kuoro ja tanssikerho kokoontuvat siellä. Tarvittaessa juhlasali toimii myös kokoustilana.

Teatteri

Teatteri on Ostrobotnian olohuone. Siellä voit katsella telkkaria ja pelata Playstationia, lukea lehtiä tai vaan löhötä sohvilla. Teatteri on myös sunnuntaihengailujen pitopaikka. Elokuvanautinnot takaa videotykki ja enemmän kuin riittävä äänentoisto.

Myös Yhteispohjalainen lautapelikerho Yppeli kokoontuu teatterissa joka toinen sunnuntai. Lisätietoa Yppelistä löydät täältä.

Salonki

Ostrobotnian 5. kerrokseen avautuu uusi tila syyslukukauden 2021 alussa. Salongissa voit lukea sanomalehtiä, keittää kahvia sekä viettää aikaa rennosti muiden osakuntalaisten kanssa!

Salonkiin tilataan useita kanta-alueen paikallislehtiä sekä monia valtakunnallisia lehtiä. Jos lehtihyllystä puuttuu joku sinun mielestäsi sinne kuuluva lehti, voit ilmoittaa epäkohdasta kirjastolle niin lehti saatetaan jopa tilata.

Ostrobotnian kirjasto

Osakuntakerroksesta löytyy myös Ostrobotnian kirjasto, osakuntalaisen apu tenttikirjojen metsästykseen. Kirjastossamme on eri alojen kirjallisuutta, erityisesti perus- ja aineopintojen tenttikirjoja, eikä kaunokirjallisuuttakaan ole unohdettu. Kirjasto on myös hiljainen opiskelutila, josta avautuu upea näköala Kansallismuseoon.

Toimisto

Osakunnan arkea pyöritetään PPO:n toimistosta käsin. Toimistossa voit liittyä osakunnan jäseneksi, ostaa osakunnan oheistuotteita, tai tulla muuten vaan moikkaamaan. 

Lue lisää osakuntaan liittymisestä täältä.

Kokoushuone

Kokoushuonetta käytetän nimensä mukaisesti kokouksiin. Kokoushuoneessa sijaitsee myös kerhojen varastotilat.

Möykkä-sauna

Möykkä sijaitsee Ostrobotnian kellarissa, jonne kuljetaan sisäpihan kautta. Saunan ja pukuhuoneen lisäksi löytyvät keittiö ja biletilat, joissa ilta sujuu railakkaasti. Monet osakuntakerroksesta alkaneet juhlat päättyvät ennemmin, tai yleensä aika paljon myöhemmin, Möykkään.

Tilojen ulosvuokraus

Osakuntatiloja vuokrataan rajoitetusti nykyisille ja entisille osakuntalaisille. Katso lisätietoja PV:n sivuilta. Möykän ulosvuokrauksessa ole yhteydessä osoitteeseen ulosvuokraus[at]ostrobotnia.fi.