Fukseille

Fuksi-info

Näiltä sivuilta löydät kaiken tärkeän infon fuksin Osakunnalla saamasta erityisestä huolenpidosta! Ota kaikki ilo irti fuksivuodestasi, sillä toisin kuin joulu, se on vain kerran elämässä!

PPO:n jäseneksi ovat tervetulleita kaikki Kainuusta, Pohjois-Pohjanmaalta, Koilismaalta tai Lapista kotoisin olevat tai muuten pohjalaismieliset pääkaupunkiseudun korkeakoulussa opiskelevat ylioppilaat. Piipahtamalla Osakunnalla päivystysaikoina tai tapahtumien aikaan saat ensikosketuksesi Osakuntaan – kakkoskotiin keskellä Helsinkiä.

Tervetuloa Osakuntaan!

Hei sinä opiskelupaikan juuri vastaanottanut tai jo n:nen vuoden opiskelija! Tervetuloa PPO:hon!

Opiskeluaika on hyvällä syyllä elämän parasta aikaa, varsinkin Osakunnalla. Täällä solmitaan eliniän kestävät ystävyyssuhteet, joskus löydetään jopa elämänkumppanit. Osakunnan erikoisuus ja ehdoton positiivinen puoli on se, että täällä on ihmisiä eri tieteenaloilta. Keskustelut ja kanssakäymiset eivät siis ikinä ole tylsiä! Erilaisuudesta huolimatta meitä yhdistävät henkiset tai fyysiset siteet pohjoiseen.

Fuksi, uusi jäsen, saa ensimmäisenä osakuntavuotenaan erikoiskohtelun, joka ei myöhempinä vuosina enää toistu. Lukuisat Osakunnalla järjestettävät bileet, tapahtumat ja excursiot ovat fuksille, Osakunnan nuorimmalle ja kauneimmalle, huomattavasti edullisempia kuin vanhemmille tieteenharjoittajille, civiksille. Näistä eduista kannattaa ottaa kaikki irti!

Osakunnan toimintakalenterista löydät lisäinfoa lähitulevaisuuden aktiviteeteista ja mahdollisista ilmoittautumisista ja lisäohjeista! On saunailtaa, pöytäjuhlia, bileitä, kulttuuriexcuja, liikuntaa ja muuten vain lokoisaa lötköttelyä Klubihuoneen sohvilla. Osakunnan mainiot maakuntakerhot – Kainuun Kerho, Lapin Luppo ja Oulun Toivo – tarjoavat uusille jäsenilleen joka syksy fuksi-iltoja ja muuta toimintaa. Osakunnan toimintaa pyörittävät valiokunnat ottavat uudet jäsenet myös lämpimästi vastaan. PPO merkitsee eri ihmisille eri asioita.

Joillekin osakunta on kakkoskoti, jossa tavataan kaverit, juodaan päivittäiset kahvit ja  vaihdetaan kuulumiset. Yhtä hyvin osakunta voi tarjota myös satunnaisia käyntejä, esimerkiksi kerhoissa tai sunnuntaikahveilla. Sinulla, fuksilla, on vapaus tehdä osakuntaelämyksestäsi juuri sellainen kuin haluat. Tule rohkeasti ja avoimin mielin mukaan toimintaan!

Fuksimajurin ja -vastaavien esittelyt

Sara

FUKSIMAJURI

Sara

FUKSIMAJURI

Moikka! Minä oon Sara ja oon Pohjois-Pohjalaisen osakunnan fuksimajuri nyt jo toista vuotta putkeen! Mulla alkaa nyt syksyllä kolmas vuosi Helsingin yliopistolla Varhaiskasvatuksen opettajan opintojen parissa. Järjestöjuttujen lisäksi vapaa-ajalla seikkailen millon missäkin muun muassa meripartion ja tanhun parissa.

Toivotan kaikki uudet pohjalaiset fuksit erittäin tervetulleiksi meille Bottalle ja tulkaa ihmeessä juttelemaan tapahtumissa tai sähköpostiakin voi laittaa ppo-fuksi(at)helsinki.fi! 🙂

Miia

FUKSIVASTAAVA

Miia

FUKSIVASTAAVA

Hei! Mä oon Miia ja toimin tänä vuonna PPO:n toiminnanhoitajana, ja oon myös yksi fuksivastaavista 🙂 Oon ollut aktiivisesti mukana maakuntakerho Lapin lupon ja Kainuun kerhon toiminnassa. Aloitan syksyllä toisen vuoden opinnot eläinlääketieteellisessä. Mulla on kaksi kissaa, Muru ja Mörkö.

Vapaa-ajalla osakunta- ja järjestötoiminnan lisäksi tykkään lukea kirjoja ja katsoa sarjoja. Mulle saa ehdottomasti tulla juttelee kaikissa tapahtumissa, ja myös sähköpostilla voi olla yhteydessä (miia.kariluoto(at)helsinki.fi). Nähdään Bottalla!

Aino

FUKSIVASTAAVA

Aino

FUKSIVASTAAVA

Hei! Oon Aino ja yksi PPO:n fuksivastaavista. Opiskelen kolmatta vuotta elintarviketieteitä Viikissä ja myös kolmannen vuoden osakuntalainen. Fuksivastaavajuttujen lisäksi oon osakunnan toinen emäntä ja hallituksen jäsen. Toivottavasti nähdään Bottalla!

Alexander

FUKSIVASTAAVA

Alexander

FUKSIVASTAAVA

Terve! Mun nimi on Alexander ja oon kotoisin Oulusta. Olen yksi tämän vuoden Pohjois-Pohjalaisen osakunnan fuksivastaavista. Opiskelen nyt toista vuotta Farmasiaa Helsingin yliopistolla. Toimin tällä hetkellä myös HYY:n edustajistossa. Lipaston ulkopuolelta mut voi löytää salilta, frisbeegolf-kentältä sekä pelaamasta tietokoneella tai lautapelien parista. Tervetuloa PPO:lle! Toivottavasti nähdään tapahtumissa.

Aleksi

FUKSIVASTAAVA

Aleksi

FUKSIVASTAAVA

Moi! Mun nimi on Aleksi ja oon tänä vuonna osakunnan asuntovastaava, yksi
fuksivastaavista sekä kaupunnikerho Oulun Toivon puheenjohtaja. Opiskelen Helsingin yliopistossa valtsikassa
kolmatta vuotta taloustiedettä. Taloustieteen lisäksi mun harrastuksia on matikan laskarareiden ratkominen, juokseminen ja rock-musiikki.

Minuun voi törmätä syksyn aikana toivottavasti joko Bottalla, Economicumilla tai
Kumpulan kampuksella, missä viihdyn kuulemma liiankin hyvin!

Tervetuloa osakunnalle fuksit!

Elina

FUKSIVASTAAVA

Elina

FUKSIVASTAAVA

Hei! Oon Elina ja oon tänä vuonna osakunnalla fuksivastaavana ja myös taloudenhoitajana. Opiskelen jo monetta vuotta tietotekniikkaa Aalto-yliopistossa ja valmistuminen alkaa häämöttään jo turhankin lähellä. Vapaa-ajalla harrastukset vaihtelee usein, mutta tällä hetkellä tykkään lenkkeillä, lukea ja laittaa ruokaa sekä syksyllä ois tarkoitus kokeilla kendoa. Toivottavasti nähään osakunnalla syksyllä!

Annukka

FUKSIVASTAAVA

Annukka

FUKSIVASTAAVA

Hei vaan! Oon Annukka ja pyörin osakunnalla jo kuudetta vuotta opiskellen samalla Helsingin yliopistossa köksän opeksi. Helsinkiin olen monen muun pohjoispohjalaisen tavoin muuttanut alun perin Oulusta. Osakunnalla olen ehtinyt kokeilla vähän kaikenlaista aina sitsikeittiöstä erilaisiin kokouksiin, mutta fuksivastaavan hommat on joka vuosi olleet ehdottomasti yksiä parhaimmista.

Osakunnan suurimpia rikkauksia on kaikki mahdollisuudet päästä poikkitieteellisesti tutustumaan erilaisiin ihmisiin, ja sitä (eli teidän uusien fuksien tapaamista) odotan innolla taas tänäkin syksynä!