Fukseille

Näiltä sivuilta löydät kaiken tärkeän infon fuksin Osakunnalla saamasta erityisestä huolenpidosta! Ota kaikki ilo irti fuksivuodestasi, sillä toisin kuin joulu, se on vain kerran elämässä!

PPO:n jäseneksi ovat tervetulleita kaikki Kainuusta, Pohjois-Pohjanmaalta, Koilismaalta tai Lapista kotoisin olevat tai muuten pohjalaismieliset pääkaupunkiseudun korkeakoulussa opiskelevat ylioppilaat. Piipahtamalla Osakunnalla päivystysaikoina tai tapahtumien aikaan saat ensikosketuksesi Osakuntaan – kakkoskotiin keskellä Helsinkiä.

Tervetuloa osakuntaan!

Hei sinä opiskelupaikan juuri vastaanottanut tai jo n:nen vuoden opiskelija! Tervetuloa PPO:hon! Opiskeluaika on hyvällä syyllä elämän parasta aikaa, varsinkin Osakunnalla. Täällä solmitaan eliniän kestävät ystävyyssuhteet, joskus löydetään jopa elämänkumppanit. Osakunnan erikoisuus ja ehdoton positiivinen puoli on se, että täällä on ihmisiä eri tieteenaloilta. Keskustelut ja kanssakäymiset eivät siis ikinä ole tylsiä! Erilaisuudesta huolimatta meitä yhdistävät henkiset tai fyysiset siteet pohjoiseen.

Fuksi, uusi jäsen, saa ensimmäisenä osakuntavuotenaan erikoiskohtelun, joka ei myöhempinä vuosina enää toistu. Lukuisat Osakunnalla järjestettävät bileet, tapahtumat ja excursiot ovat fuksille, Osakunnan nuorimmalle ja kauneimmalle, huomattavasti edullisempia kuin vanhemmille tieteenharjoittajille, civiksille. Näistä eduista kannattaa ottaa kaikki irti! Osakunnan toimintakalenterista löydät lisäinfoa lähitulevaisuuden aktiviteeteista ja mahdollisista ilmoittautumisista ja lisäohjeista! On saunailtaa, pöytäjuhlia, bileitä, kulttuuriexcuja, liikuntaa ja muuten vain lokoisaa lötköttelyä Klubihuoneen sohvilla. Osakunnan mainiot maakuntakerhot – Kainuun Kerho, Lapin Luppo ja Oulun Toivo – tarjoavat uusille jäsenilleen joka syksy fuksi-iltoja ja muuta toimintaa. Osakunnan toimintaa pyörittävät valiokunnat ottavat uudet jäsenet lämpimästi vastaan.

PPO merkitsee eri ihmisille eri asioita. Joillekin osakunta on kakkoskoti, jossa tavataan kaverit, juodaan päivittäiset kahvit ja  vaihdetaan kuulumiset. Yhtä hyvin osakunta voi tarjota myös satunnaisia käyntejä, esimerkiksi kerhoissa tai sunnuntaikahveilla. Sinulla, fuksilla, on vapaus tehdä osakuntaelämyksestäsi juuri sellainen kuin haluat. Tule rohkeasti ja avoimin mielin mukaan toimintaan!