Fukseille

Fuksi-info

Näiltä sivuilta löydät kaiken tärkeän infon fuksin Osakunnalla saamasta erityisestä huolenpidosta! Ota kaikki ilo irti fuksivuodestasi, sillä toisin kuin joulu, se on vain kerran elämässä!

PPO:n jäseneksi ovat tervetulleita kaikki Kainuusta, Pohjois-Pohjanmaalta, Koilismaalta tai Lapista kotoisin olevat tai muuten pohjalaismieliset pääkaupunkiseudun korkeakoulussa opiskelevat ylioppilaat. Piipahtamalla Osakunnalla päivystysaikoina tai tapahtumien aikaan saat ensikosketuksesi Osakuntaan – kakkoskotiin keskellä Helsinkiä.

Tervetuloa Osakuntaan!

Hei sinä opiskelupaikan juuri vastaanottanut tai jo n:nen vuoden opiskelija! Tervetuloa PPO:hon!

Opiskeluaika on hyvällä syyllä elämän parasta aikaa, varsinkin Osakunnalla. Täällä solmitaan eliniän kestävät ystävyyssuhteet, joskus löydetään jopa elämänkumppanit. Osakunnan erikoisuus ja ehdoton positiivinen puoli on se, että täällä on ihmisiä eri tieteenaloilta. Keskustelut ja kanssakäymiset eivät siis ikinä ole tylsiä! Erilaisuudesta huolimatta meitä yhdistävät henkiset tai fyysiset siteet pohjoiseen.

Fuksi, uusi jäsen, saa ensimmäisenä osakuntavuotenaan erikoiskohtelun, joka ei myöhempinä vuosina enää toistu. Lukuisat Osakunnalla järjestettävät bileet, tapahtumat ja excursiot ovat fuksille, Osakunnan nuorimmalle ja kauneimmalle, huomattavasti edullisempia kuin vanhemmille tieteenharjoittajille, civiksille. Näistä eduista kannattaa ottaa kaikki irti!

Osakunnan toimintakalenterista löydät lisäinfoa lähitulevaisuuden aktiviteeteista ja mahdollisista ilmoittautumisista ja lisäohjeista! On saunailtaa, pöytäjuhlia, bileitä, kulttuuriexcuja, liikuntaa ja muuten vain lokoisaa lötköttelyä Klubihuoneen sohvilla. Osakunnan mainiot maakuntakerhot – Kainuun Kerho, Lapin Luppo ja Oulun Toivo – tarjoavat uusille jäsenilleen joka syksy fuksi-iltoja ja muuta toimintaa. Osakunnan toimintaa pyörittävät valiokunnat ottavat uudet jäsenet myös lämpimästi vastaan. PPO merkitsee eri ihmisille eri asioita.

Joillekin osakunta on kakkoskoti, jossa tavataan kaverit, juodaan päivittäiset kahvit ja  vaihdetaan kuulumiset. Yhtä hyvin osakunta voi tarjota myös satunnaisia käyntejä, esimerkiksi kerhoissa tai sunnuntaikahveilla. Sinulla, fuksilla, on vapaus tehdä osakuntaelämyksestäsi juuri sellainen kuin haluat. Tule rohkeasti ja avoimin mielin mukaan toimintaan!

Fuksimajurin ja -vastaavien esittelyt

Lauri

FUKSIMAJURI

Lauri

FUKSIMAJURI

Moikka! Oon Telkin Lauri, toinen tämän vuoden PPO:n fuksimajureista, kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, ja nykyään teologian opintojen vuoksi jumittunut Helsinkiin. Osakunnasta ja Bottasta on muodostunut viimeisen parin vuoden aikana ihana koti keskelle opiskelijan arkea – toivottavasti voin olla mukana luomassa samaa kokemusta myös sulle! Tuu vetämään hihasta, tai laita vaikka viestiä! Tekemistä ja tyhmiä ideoita löytyy Bottalta ja pohjalaisten parista loputtomasti, tervetuloa sekoiluun mukaan ♥️🙂

Suvi

FUKSIMAJURI

Suvi

FUKSIMAJURI

Ciao!
Tänä vuonna toimin osakunnalla toisena fuksimajurina yhdessä Laurin kanssa.
Käynnistymässä on nyt mun neljäs vuosi osakunnalla. Yliopistolla opiskelen islamilaista teologiaa sekä lapsuus- ja nuorisotutkimusta. Vapaa-ajalla mut todennäköisesti löytää parhaiten Bottalta salongista, meripartiojuttujen parista tai kotoota viltin alta.

Mikäli mietit vielä osakunnalle liittymistä, voin lämpimästi suositella PPO:ta. Jos olet jo päättänyt liittyä PPO:lle – onneksi olkoon, olet tehnyt loistavan valinnan! Kaikenlaisissa kysymyksissä fuksitoimintaan tai osakuntaan liittyen, voit laittaa viestiä
Suvi.Kettunen@helsinki.fi

Nähdään pian Bottalla,
Suvi

Riku

FUKSIVASTAAVA

Riku

FUKSIVASTAAVA

Hei! Mää oon Riku, kotoisin Kiimingistä ja mulla alkaa nyt neljäs vuosi saksan kielen ja kulttuurin opintoja yliopistolla. Oon kiinnostunut kielistä, historiasta, perinteistä sekä yhteispohjalaisuudesta ja yhteisosakuntalaisuudesta.
Liityin Osakuntaan keväällä 2021. Tänä vuonna toimin PPO:n ulkosuhdevastaavana, toisena kesäretkivastaavana, yhtenä arkistonhoitajana ja tietenkin fuksivastaavana. Lisäksi oon Kymenlaakson Osakunnan isäntä ja Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan hallituksen jäsen. Tavallisimmat näköhavainnot musta on tehty salongissa, Möykässä tai Tartossa.
Tervetuloa osakuntaelämään, fuksit!

FUKSIVASTAAVA

FUKSIVASTAAVA

FUKSIVASTAAVA

FUKSIVASTAAVA