Osakunta

Osakunta

Osakunnat ovat yliopistossa toimivia poikkitieteellisiä opiskelijayhteisöjä, joiden jäseniä yhdistää kotiseutu, eli niin sanottu kanta-alue. Pohjos-Pohjalaisen Osakunnan kanta-aluetta on Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu sekä Lappi, eli toisin sanoen Pohjois-Suomi kokonaisuudessaan. 

Osakunnan jäseneksi voi liittyä korkeakouluopiskelija, jolla on maakunnallisia tai sukulaissiteitä osakuntaan tai joka muuten osoittaa kiinnostusta osakunnan kanta-aluetta kohtaan. Vuonna 1907 perustettu PPO on toiminut vuodesta 1912 asti yhdessä Etelä-Pohjalaisen Osakunnan ja Vasa nationin kanssa Ostrobotnia-talossa Etu-Töölössä.

Pohjois-Pohjalaisen Osakunnan keskeisimpänä tarkoituksena on järjestää jäsenilleen monipuolista vapaa-ajan toimintaa. Osakunta pyrkii edistämään jäsentensä sosiaalisia oloja monin eri tavoin, ja säännölliseen toimintaamme kuuluvat muun muassa erilaiset juhlat ja illanistujaiset, sekä erilaiset keskustelutilaisuudet, seminaarit ja liikuntatapahtumat.

Pohjois-Pohjalainen Osakunta järjestää vuosittain myös vuosijuhlan sekä kanta-alueelle suuntaavan kesäretken. Toimintaan pääsee helposti mukaan myös valio- ja toimikuntien tai kerhojen kautta.