Jäsenedut

Asunnot

Tarvitsetko asuntoa pääkaupunkiseudulta? Osakunnan jäsenenä voit hakea PPO:n asuntoja, jotka sijaitsevat Vallilassa, Patolassa, Puistolassa, sekä Domus Academicalla Kampissa. Valikoimastamme löytyy juuri sinulle sopiva asumismuoto, hait sitten yksin, kaverin tai perheen kanssa. Asumisaika osakunnan asunnoissa on lähtökohtaisesti enintään viisi vuotta. Osakunta-aktiivisuudella voi saada kaksi vuotta lisäaikaa.

Asuntoa voivat hakea kaikki Pohjois-Pohjalaisen Osakunnan varsinaiset- ja ulkojäsenet (päätoiminen opiskelija Helsingin yliopistossa tai lukiosta valmistunut päätoiminen opiskelija jossain muussa korkeakoulussa). Voit myös hakea asuntoa osakuntaan kuulumattoman kaverin tai kumppanin kanssa. Heinäkuun haussa asuntoa voi hakea ennen osakuntaan liittymistä, kunhan on maksanut osakunnan jäsenmaksun.

Voit hakea Osakunnan asuntoa jättämällä hakemuksen Kämppä-järjestelmään. Hakemukset pisteytetään neljä kertaa vuodessa ja hakemukset on jätettävä viimeistään 15.1., 15.4., 15.7. tai 15.10. mennessä, jotta ne ovat mukana asuntohaussa. Hakemuksista muodostetaan jonot, joiden mukaan asuntoja ryhdytään jakamaan.

Pisteytykseen ja sijoitukseen jonossa vaikuttaa osakunta-aktiivisuus, nykyinen asuntotilanne pääkaupunkiseudulla, opintomenestys, taloudellinen asema ja yhteys kanta-alueeseen. Tarkemmat tiedot osakunnan asunnoista löytyvät Pohjalaisen Valtuuskunnan asuntosivulta.

Lisätietoa asunnoista ja vastauksia asuntoihin liittyviin kysymyksiin voi saada ottamalla yhteyttä PPO:n asuntovastaavaan [ppo-asuntovastaava(at)helsinki.fi] tai PV:n asuntosihteeriltä [pv-asuntosihteeri(at)helsinki.fi].

Opiskelijalounas ja
muut ravintolaedut

Yksi suurimmista pohjalaisten osakuntien jäseneduista on alakerran ravintolan tarjoama halpa ja äärimmäisen laadukas osakuntalounas. Lounasaika on arkisin klo 11-14. Lounaslistat voit löytää ravintolan verkkosivuilta.

Osakuntalounasta voi nauttia jopa 5 €: hintaan hakemalla lounaslippuetuutta erillisellä hakemuksella Osakunnalta. Lounaslippuja voi noutaa osakunnan toimistosta 10/jäsen/kuukausi, kuitenkin hakemalla 3 yhdellä kertaa. Ilman lounaslippuakin lounas maksaa osakuntalaisille vain 7,50 €, kunhan muistaa esittää osakuntatarran tilauksen yhteydessä.

Osakuntalaisilla on myös viikonloppuisin lounasetuja Manalassa ja St. Urho’s Pubissa. Manalasta saa lauantaisin ja sunnuntaisin kello 14-18 tiettyjä ruokia erikseen osakuntalaisille alennetuin hinnoin (noin 7 €). Sama osakuntalaisten lounasruokalista on tarjolla St. Urho’s Pubissa sunnuntaisin kello 15-18.

Osakunnan jäsenet saatavat Manalan a la carte -listan ruoasta 20 % alennuksen klo 14.00 – 19.00. Sama pätee St. Urho’s Pubissa klo 15.00 – 22.00. Alennukset ovat voimassa joka päivä vuoden ympäri, kunhan vain muistat esittää osakuntatarralla varustetun opiskelijakorttisi maksun yhteydessä.

Ostrobotnia-lehti

Osakunnan jäsenenä saat noin kolme kertaa vuodessa pohjalaisten osakuntien oman lehden Ostrobotnian. Kaksikielisestä lukijakunnasta johtuen luonnollisesti myös Ostrobotnia-lehti on kaksikielinen. Kannattaa lukea!

Lehti ottaa mielellään vastaan ideoita, kirjoituksia ja kuvia. Toimitukseen myös rekrytoidaan aktiivisesti uusia jäseniä.

Stipendit

Opiskelija, joka ehtii opintojensa ohella toimia aktiivisesti Osakunnassa, voidaan palkita stipendillä. Stipendejä jaetaan vuosittain Osakunnan vuosijuhlassa muutamalle ansioituneelle osakuntalaiselle. Stipendien hakuaika on joulu-tammikuussa. Lisätietoa stipendihausta tulee vuosittain osakunnan sähköpostilistalle.


Osakuntatilat

Ostrobotnia-talon osakuntakerros tarjoaa jäsenilleen paljon. Vitoskerroksesta löytyy monipuolisella lehtivalikoimalla ja pehmeillä nahkasohvilla varustettu Klubihuone, keittiössä voi keitellä päiväkahveja (keskustan edullisin kahvila!) ja Teatterissa voi pelata Wiillä tai katsoa lempielokuviaan valkokankaalla.Ostrobotnia-talon kirjasto puolestaan tarjoaa tenttikirjoja ja kaunokirjallisuutta joka lähtöön.

Lisätietoa tiloista omalla sivullaan.

Toiminta ja
hauskanpito

Luonnollisesti paras etu on monipuolinen toiminta. Ja mikä mainiointa, toimintaa tuetaan osakunnan varoin. Niinpä juhlat, ekskursiot, kulttuuritapahtumat ynnä muu hauska ei verota köyhän opiskelijan kukkaroa kohtuuttomasti.

Osakunnan tukema toiminta ei rajoitu pelkästään omiin tapahtumiin. Edustaessasi PPO:aa muiden osakuntien juhlissa ainakin osa illalliskorttisi hinnasta korvataan. Jos lähdet ulkomaille ystävyysjärjestön juhliin, myös matkakulujasi korvataan.