Jäsenedut

Asunnot

Pohjalaisilla osakunnilla on yhteensä noin 340 opiskelija-asuntoa. Asunnot sijaitsevat Vallilassa, Patolassa, Puistolassa ja Domuksella. Hakuaika asuntoihin on maalis-, heinä- ja marraskuussa. Uusille opiskelijoille järjestetään myös erityishaku heinäkuussa. Asuntojonoja päivitetään kolme kertaa vuodessa siten, että hakemusten viimeiset jättöpäivät ovat 15.3., 22.7. ja 15.11. Asunnon saantiin vaikuttaa asunnontarve, taloudellinen tilanne ja aktiivisuus Osakunnassa.

Asuntohakemukset toimitetaan Pohjalaisen Valtuuskunnan asuntosihteerille. Tarkemmat tiedot löytyvät Pohjalaisen Valtuuskunnan asuntosivulta.

Opiskelijalounas ja muut ravintolaedut

Manalala-lounaan osakuntatuki on toistaiseksi tauolla. Lisätietoa lounastuesta tulee myöhemmin. Tällä hetkellä lounasta kuitenkin saa hintaan 6,20 € näyttämällä osakuntatarraa.

Lounasaika klo 11-14.

Osakuntalaisilla on myös viikonloppuisin lounasetuja Manalassa ja St. Urho’s Pubissa. Manalasta saa lauantaisin ja sunnuntaisin kello 14-18 tiettyjä ruokia erikseen osakuntalaisille alennetuin hinnoin (noin 6 €). Sama osakuntalaisten lounasruokalista on tarjolla St. Urho’s Pubissa sunnuntaisin kello 15-18.

Osakunnan jäsenet saatavat Manalan a la carte -listan ruoasta 20 % alennuksen klo 14.00 – 19.00. Sama pätee St. Urho’s Pubissa klo 15.00 – 22.00. Alennukset ovat voimassa joka päivä vuoden ympäri, kunhan vain muistat esittää osakuntatarralla varustetun opiskelijakorttisi maksun yhteydessä.

Ostrobotnia-lehti

Osakunnan jäsenenä saat noin kolme kertaa vuodessa pohjalaisten osakuntien oman lehden Ostrobotnian. Kaksikielisestä lukijakunnasta johtuen luonnollisesti myös Ostrobotnia-lehti on kaksikielinen. Kannattaa lukea!

Lehti ottaa mielellään vastaan ideoita, kirjoituksia ja kuvia. Lisätietoa lehden sivuilta:

Stipendit

Opiskelija, joka ehtii opintojensa ohella toimia aktiivisesti Osakunnassa, voidaan palkita stipendillä. Stipendejä jaetaan vuosittain Osakunnan vuosijuhlassa muutamalle ansioituneelle osakuntalaiselle. Stipendien hakuaika on joulu-tammikuussa. Lisätietoa stipendihausta tulee vuosittain osakunnan sähköpostilistalle.

Osakuntatilat

Ostrobotnia-talon osakuntakerros tarjoaa jäsenilleen paljon. Vitoskerroksesta löytyy monipuolisella lehtivalikoimalla ja pehmeillä nahkasohvilla varustettu Klubihuone, keittiössä voi keitellä päiväkahveja (keskustan edullisin kahvila!) ja Teatterissa voi pelata Wiillä tai katsoa lempielokuviaan valkokankaalla. Ostrobotnia-talon kirjasto puolestaan tarjoaa tenttikirjoja ja kaunokirjallisuutta joka lähtöön. Lisätietoa tiloista omalla sivullaan.

Toiminta ja hauskanpito

Luonnollisesti paras etu on monipuolinen toiminta. Ja mikä mainiointa, toimintaa tuetaan osakunnan varoin. Niinpä juhlat, ekskursiot, kulttuuritapahtumat ynnä muu hauska ei verota köyhän opiskelijan kukkaroa kohtuuttomasti.

Osakunnan tukema toiminta ei rajoitu pelkästään omiin tapahtumiin. Edustaessasi PPO:aa muiden osakuntien juhlissa ainakin osa illalliskorttisi hinnasta korvataan. Jos lähdet ulkomaille ystävyysjärjestön juhliin, myö matkakulujasi korvataan.