Osakunnan tapahtumia vuoden alusta vuoden loppuun

Kaudenavajaiset

Kaudenavajaiset – kahdesti vuodessa järjestettävä juhla, jossa uusi lukukausi otetaan riehakkaasti vastaan. Järjestetään yhteistyössä muiden pohjalaisten osaskuntien kanssa, mutta pohjalaiset ”kaukkarit” ovat monille muillekin tuttu tapahtuma.

Vuosijuhlat ja vuosijuhlaviikko

Vuosijuhlaviikko ja vuosijuhla – Osakunnan suurin ja hulppein tapahtuma, jota edeltää viikko erilaisia tapahtumia ja ekskursioita.

Tässä arvokkaassa tapahtumassa nähdään juhlapukujen loistoa ja erilaisia esiintyjiä, sekä juhlan päätteeksi pistetään tanssiaisissa jalalla koreasti. Ainutlaatuisen juhlava kokemus, pohjalaiseen tapaan turhia pönöttämättä!

PPO:n vuosijuhlia pidetään aina Runebergin päivää lähinnä olevana lauantaina.

Maakuntien välinen sota

Pöytäjuhla, jossa osakunnan maakuntakerhojen rauhallinen yhteiselo päättyy ja jolloin kerhot ottavat toisistaan mittaa pöytäjuhlien aikana. Voittaako Lappi tai Kainuu? Miten käy Oulun tai Separatistien?

Vappusitsit

Yhteispohjalaiset sitsit, jotka järjestetään joka vuosi 29.4. Haalarikansaa, laulua, vapputunnelmaa!

Muut vapun juhlallisuudet

Vapun juhlinta ei rajoitu ainoastaan vappusitseihin. Kaupunkikerho Oulun Toivo järjestää joka vuosi Pre-Wapun 28.4, jossa perinteiseen tyyliin on tarjolla munkkia, simaa ja skumppaa.

Vappuaattona Kainuun kerho järjestää Vappuvademecumin Eino Leinon patsaalla. Itse vappupäivänä pohjalaiset kokoontuvat Ullanlinnanmäelle pikniköimään.

Kesäretki

Ikävöitkö osakuntaa kesälläkin? Ei hätää. Yhteiskunnallinen valiokunta järjestää joka kesä retken jonnekin päin meidän kanta-aluettamme. Kesäretkellä pääsee tutustumaan retkikohteen paikalliseen toimintaan ja mahdollisesti hieman seikkailemaan kohteen ympäristössä.

Retki on aina oivallinen mahdollisuus päästä tutustumaan kanta-alueemme mitä erilaisimpiinkin paikkoihin. Mutta mitä kesäretkestä tekee parhaimman, on osakuntalaiset ystäväsi, joiden kanssa retki vietetään.

Fuksipäivälliset

Monen fuksin ensimmäiset pöytäjuhlat PPO:lla, muttei taatusti viimeiset! Näissä karkeloissa otetaan uudet osakuntalaiset lämpimästi vastaan ja opetetaan talon tavoille.

Kekri

Satokauden päättymistä juhlistava perinteikäs pöytäjuhla. Järjestetään yhdessä pohjoispohjalaisten seniorien kanssa ja osallistujiakin on tyypillisesti ollut monesta eri ikäluokasta. Kaljaa ja kansallispukuja!

Porthan-juhla

Pohjalaiset juhlivat vuosijuhliaan kahdesti vuodessa. Helsingin vanhimmat yhtäjaksoisesti pidetyt akateemiset juhlat, jotka ovat vanhan Pohjalaisen Osakunnan vuosijuhlat, jotka pidetään perinteen mukaisesti yhteispohjalaisissa tunnelmissa. Juhlat eivät ala eivätkä pääty lauantaina, vaan Porthan-juhlaviikolla on monipuolista ohjelmaa niin liikuntaexcursioista approihin!

Itsenäisyyspäivän juhla

Arvokas tilaisuus, jossa fuksit saavat osakuntanauhansa. Tilaisuuden jälkeen siirrytään Hietaniemen hautausmaalle ja liitytään ylioppilaiden itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen.

Joulupäivälliset

 Osakuntasyksyn huipennus, jossa yhteispohjalaisessa seurassa nautitaan joulupöydän antimista ja lämpimästä tunnelmasta.