27.2.2023

Stipendiaattihaku Tarttoon syyslukukaudeksi 2023

Hyvät pohjalaiset,

virolainen ystävyysjärjestömme Eesti Üliõpilaste Selts on vuosijuhlien yhteydessä toimittanut meille perinteisen stipendiaattikutsun syyslukukaudeksi 2023. Stipendiaatiksi lähetetään yksi pohjalainen, joka pääsee opiskelemaan Tarton yliopistoon aikavälille 4.9.2023–4.2.2024.

Eesti Üliõpilaste Selts on PPO:n, EPO:n ja VN:n ystävyysjärjestö, jonka toimintaan ja perinteisiin pohjalaisista osakunnista lähtevä stipendiaatti pääsee mukaan. EÜS on miesjärjestö, mutta stipendiaatiksi voivat hakea myös pohjalaiset naisjäsenet. Stipendiaatille järjestetään majoitus Tartossa ja maksetaan pieni rahallinen stipendi. EÜS:n toiminta on aktiivista, ja stipendiaattilukukausi on ikimuistoinen kokemus yhdessä Euroopan parhaista opiskelijakaupungista.

Jos haluat hakea stipendiaatiksi ensi syksylle, lähetä minulle vapaamuotoinen motivaatiokirje viimeistään sunnuntaina 19.3.2023 klo 23.59 mennessä. Myöhässä tulleita hakemuksia ei oteta käsittelyyn. Kirjeessä kannattaa mainita ainakin omasta osakunta-aktiivisuudesta, akateemisesta iästä (=milloin liityit Osakuntaan), opintojen vaiheesta, opintomenestyksestä, mahdollisista aiemmista Viron kieleen ja kulttuuriin liittyvistä opinnoista ja aktiivisuudesta liittosopimuksen suhteen, sillä ne vaikuttavat stipendiaatin valintaan.

Stipendiaatin odotetaan osallistuvan aktiivisesti EÜS:n toimintaan. Seltsissä stipendiaatti rinnastuu noorliigeen (=fuksi), jonka tulee täyttää EÜS:n hänelle määrittämät velvollisuudet.

Stipendiaatiksi voivat hakea pohjalaisten osakuntien civikset, ja lopullisen valinnan tekee PPO:n hallitus kokouksessaan hakuajan päättymisen jälkeen. Stipendiaatin valinnasta ilmoitetaan kaikille hakeneille kokouksen jälkeen.

Hakemuksia ja/tai kysymyksiä stipendiaattivaihdosta voi lähettää minulle sähköpostitse tai Telegramissa: ppo-international@helsinki.fi // @rikukuu

Terveisin

Riku Kuusijärvi
Ulkosuhdevastaava

Tulevia tapahtumia

Ei muita tapahtumia

Ajankohtaista

9.1.2024

Pohjalaisten Tanssikerhon kausikurssit alkavat 16.1

Lue lisää

9.1.2024

Pohjalaisten Osakuntien Laulajat: avoimet harjoitukset & koelaulut 15.1 ja 22.1

Lue lisää

23.8.2023

Osakuntakuoro POL:n avoimet harjoitukset & koelaulut

Lue lisää